SiVAS Polsdiagnostiek

SiVAS staat voor ‘Subtiele interventies met het Vasculair Autonoom Signaal’. In 1967 ontdekte de Franse arts en ooracupuncturist dr. Paul Nogier dat een lichte aanraking van een gevoelig punt op de oorschelp een voelbare verandering aan de polsslag van de patiënt veroorzaakte. Raakte hij de oorschelp op een andere plaats aan dan gebeurde er niets met de polsslag. Nogier noemde dit verschijnsel het Vasculair (m.b.t. de bloedvaten) Autonoom Signaal (VAS).

Betrouwbare informatie

Dit VAS is volkomen autonoom, hetgeen zoveel wil zeggen als dat het ongecontroleerd op prikkels reageert. Je kunt natuurlijk vertellen wat je voelt en ervaart, maar dan filtert je bewustzijn die informatie altijd een beetje. Het VAS doet dat niet en geeft de therapeut dus altijd heel betrouwbare informatie over hoe je je voelt. Letterlijk uit de eerste hand.

Doelgericht

Aan de veranderingen van de polsslag kan de therapeut aflezen waar de bron zit van je niet prettig voelen, welke organen daar een rol bij kunnen spelen en welke emotionele blokkades je dwars kunnen zitten. Met het VAS kan de therapeut ook vaststellen welk effect een bepaald gezondheidsproduct kan hebben en wat je ervan mag verwachten. Daarmee kan de aanpak met (oor)acupunctuur en gezondheidsproducten heel doelgericht worden ingezet.

Subtiele interventies

‘Subtiele interventies’ heeft betrekking op de gezondheidsproducten die de SiVAS-therapeut zal adviseren. Dit zijn producten uit het SanoConcept.  Deze producten werken subtiel doordat ze signalen geven die het lichaamseigen vermogen versterken en stimuleren om weer in balans te komen. De samenstelling van de SanoConcept gezondheidsproducten is uitsluitend op natuurlijke basis.
Samen met de SiVAS-polsdiagnostiek vormt SanoConcept een effectieve combinatie voor een subtiele maar effectieve benadering van allerlei specifieke, aspecifieke en emotionele factoren die een rol spelen wanneer het lichaam niet in balans is.

De Rotterdamse arts Ton van Gelder (1943-2005) heeft het Vasculair Autonoom Signaal van Paul Nogier in Nederland geïntroduceerd. Hij heeft ook het SanoConcept ontwikkeld waarmee subtiele interventies op de regelsystemen van de mens worden gedaan. Hoe werken die subtiele interventies? Ton van Gelder: “Tijdens een congres hield ik een voordracht over mijn ervaringen met subtiele interventies in relatie tot het congresthema. Direct na afloop van mijn lezing was er – zoals gebruikelijk – gelegenheid tot het stellen van vragen, en een van de vragen kwam van een kritische collega naar de werkzaamheid van die zogenaamde subtiele interventies. Ik dacht even na en vroeg toen de aanwezigen of ze mee wilden doen aan een klein experiment. Of iedereen even op wilde gaan staan. Toen het gehoor daaraan gevolg gaf en iedereen stond, vroeg ik of ze weer wilden gaan zitten. “Kijk”, zei ik, “zo werkt nu een subtiele interventie. Met een kleine prikkel kan ik veel teweeg brengen. Alleen met de kracht van mijn stem heb ik miljoenen neuronen laten afvuren, honderdduizenden biochemische reacties geïnduceerd, duizenden kilo’s massa verplaatst en hopelijk tientallen mentale processen op gang gezet.” 

Voor wie is SiVAS?

SiVAS (Subtiele interventies met Vasculair Autonome Signaal) is er voor iedereen en voor uiteenlopende toepassingen. We bespreken op deze site geen ziektebeelden maar informeren u graag over de toepassingsgebieden waarop SiVAS bewezen heeft nuttig te zijn. Die toepassingsgebieden variëren van de spijsvertering, het immuunsysteem tot het zenuwstelsel en bewegingsapparaat.

SiVAS is heel geschikt als je je best lekker in je vel voelt maar toch je gezondheid wilt verbeteren of je weerstand een duwtje in de rug wilt geven. SiVAS is een prima methode om snel een check-up te doen.

SiVAS is een volkomen veilige manier voor het stellen van een diagnose. Voor volwassenen en ouderen, maar ook voor kinderen en zwangere vrouwen.

SiVAS is ook een heel doeltreffende manier om een ingezette therapie te monitoren en op werkzaamheid en effect te controleren.

Voor meer informatie :  www.sivas.nu

Share