Kinesiologie

Toegepaste Kinesiologie – Touch for Health!
Kinesiologie betekend “De leer van de beweging”
De methode is in de jaren ’60 in Amerika ontwikkeld door arts en chiropractor George Goodheart.
Hij ontdekte dat hij met spiertesten voor en na rug correcties kon bepalen of de behandelingen aansloegen en wervels weer op hun plaats bleven.
Hij onderzocht waar de oorzaak van spierverkramping vandaan kwam.
Bij een goede houding hebben spieren aan beide kanten van de wervelkolom namelijk de zelfde spierspanning. Hij ontdekte dat niet de pijnlijke spier, gespannen spier de oorzaak was maar de zwakke spier aan de andere kant van de wervelkolom. Hij ontdekte vervolgens versterkingspunten die verband hebben met het lymfatisch systeem.
Touch for Health is een spier en energieversterkende methode. Het doel hiervan is om het lichaam in optimale conditie te brengen en te houden en zo het zelf herstellend vermogen te activeren.
Met behulp van manuele spiertesten spierzwakte en energieblokkades worden gevonden en worden gecorrigeerd.
Er wordt gewerkt met de gezondheidsdriehoek, deze is opgebouwd uit de begrippen:
Structuur: Verstappen, Vertillen, Verkeerde werkhouding
Chemie: Verkeerde voeding, Luchtvervuiling, Medicijnen
Psyche: Stress, Angst, Verdriet, Emotionele spanning

De spanning in de spieren is zowel elektronisch als manueel meetbaar. Tijdens een Touch for Health behandeling worden er veertien of tweeënveertig spieren getest

Elke spier is verbonden met een meridiaan
(energiebaan)en elke meridiaan is weer verbonden met een orgaan of een klier. Het in balans brengen van de spieren zorgt voor stimulatie van de bloedcirculatie, het lymfesysteem en het meridiaanstelsel.

Deze methode kan worden ingezet voor jong en oud, bij kleine ongemakken, lichamelijk en emotionele klachten, stress, pijn, etc.

Share